Att skapa sitt eget forum

När du väl har bestämt dig för att skapa ett eget forum, så har du förmodligen redan ett bra och intressant ämne som det ska handla om för att få en hög nivå på alla de diskussioner du hoppas på. Efter det måste du då välja om du ska ha ett gratisforum på nätet eller om du ska välja ett av de som du får betala lite för. När du väljer ett gratisalternativ kommer du oftast att få mindre funktioner och kanske en begränsad trafik, samt att du nästan alltid får reklam som du inte har någon kontroll över. Vid valet av ett forum som du betalar för brukar det inte finnas någon reklam, eller helt enkelt en funktion där du kan ta bort den.

Vid det valet kommer du också oftast att få fri trafik samt möjligheterna att forma ditt forum precis som du vill ha det gällande funktioner och grafisk form. Här kommer valet att vara fritt men du känner säkert vilket du kommer att tjäna på. Som alternativ kan du alltid välja ett gratis i början för att sedan vid många användare uppgradera till en betald version. Här finns det alltid många möjligheter.

Efter detta är det dcategoriesags att lägga upp vilka kategorier det ska finnas i ditt forum samt också användarinformation och regler som gäller i forumet. Det kommer också naturligtvis att vara bra att lägga in några starter till enkla diskussioner för att få fart på andra som vill vara med att diskutera. Efter hand kommer då förmodligen forumet att växa och då kommer du inte själv att hinna med allt. I det läget finns det möjligheter att skapa moderatorer av några av de bästa och mest aktiva medlemmarna, vilka kommer att känna sig hedrade av detta och hålla en bra koll på diskussionernas nivå.