Stockholms populäraste vandrarhem

Att bo på vandrarhem under semestern är ofta en kul idé. Standarden är ofta bra, det är billigare än hotell och du sköter dig helt själv och lagar den mat som du vill ha. Stockholm är en vacker stad som bjuder på evenemang både under sommaren och på vintern. Nästa gång du ska tillbringa några dagar i huvudstaden bör du fundera på att bo på ett av stadens vandrarhem. Välj att bo i den mysiga stadsdelen Gamla Stan, mitt i centrum eller ute på någon av Stockholms alla skärgårdsöar. Det finns ett boende för alla smaker.

Bo i den ursprungliga delen

Gamla Stan är Stockholms äldsta del och den är fortfarande väl bevarad. Här kan du strosa runt bland smala gränder och ta en kaffe på något av alla mysiga caféer. Bor gör du exempelvis på Castanea Vandrarhem med närhet till både Kungliga slottet, Storkyrkan och Nobelmuseet. Ett annat alternativ är att bo på Archipelago Hostel. Där har du fri tillgång till wifi, samt får gratis frukost. Vandrarhemmet med namnet Den röda båten ligger precis vid kajen på Södra Mälarstrand. Perfekt läge för dig som gärna spenderar tid på mysiga söder och vill ha nära till teatern Göta Lejon samt vackra parker. Du hittar fler hotelltips på valnot.se.

Semestra i skärgården eller på Kungliga Djurgården

Om du hellre väljer att spendera din lediga tid ute i skärgården bland kobbar och skär, har du möjlighet att bo på STF Möja. Vandrarhemmet håller öppet året runt och hit åker du med Waxholmsbåtarna. Naturen utanför är lika storslagen sommar som vinter och ön bjuder på roliga upplevelser för hela familjen, oavsett årstid. För barnfamiljen som planerar in ett besök till Junibacken för att träffa Pippi Långstrump, Emil och andra kända Astrid Lindgren-karaktärer kanske ännu ett vandrarhemsfartyg passar, denna gång är det skeppet Gustav af Klint som ställer upp som vandrarhem. Skeppet ligger vid Stadsgårdskajen på Djurgården, och det är även här som bland annat Junibacken och Skansen ligger.

Stefan Holm / Shutterstock.com