Vad är en portal på nätet?

Det talas mycket om portaler på nätet och då kan det genast ställas frågan om hur medvetna den stora massan är om vad en portal på nätet verkligen är. Här finns det social media, olika samlingssidor för bloggar och stora hemsidor med massor av länkar till olika webbutiker i olika kategorier. Detta är bara lite av det som du finner på nätet. Inte att förglömma så finns även världens största uppslagsverk på Internet och går under namnet Wikipedia. Vad är då detta? Är alla dessa platser portaler eller vad är det egentligen som är utmärkande för en portal?

När ordet portal används i det vanliga talet på det fysiska planet, brukar detta i de flesta fall vara något du kan gå igenom eller en enhet som förflyttar dig till en annan värld eller plats. Nu har inte forskningen kommit så långt att det går att resa i tiden som du kan se i många filmer där det också går under namnet portal. Hur som helst har inte detta så mycket med att göra gällande vad en portal på nätet är, förutom att det kan vara en plats som du lätt tar dig vidare till ditt mål från.

Åter till vad som är en poonline portalrtal på nätet. När det gäller Facebook så kan det faktiskt gå under namnet social media portal, då det finns möjligheter att finna information, olika personliga sidor och att samlingen i hela Facebook är skapat av många. Egentligen är också Wikipedia en kunskapsportal inklusive alla andra sidor som omfattar information, många deltagare och massor av samlade länkar också portaler. Det som inte är portaler på nätet kallas då istället för fristående hemsidor som inte har massor av personer eller andra sidor knutna till sig. Detta är precis vad som är portaler eller inte portaler på det stora nätet.